Η συντόμευση του Google Assistant στην αρχική σελίδα αναζήτησης στα κινητά είναι πλέον διαθέσιμη

Τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετοί χρήστες έχουν εντοπίσει στα κινητά τους, στην αρχική σελίδα αναζήτησης Google.com μια συντόμευση του Google assistant.

Από το απόγευμα αυτό φαίνεται να είναι ευρέως διαδεδομένο και να επιτρέπει στους χρήστες να εκκινήσουν τον βοηθό από αυτή τη συντόμευση.

Το να συμπεριλάβει η Google μια συντόμευση του Google assistant στην αρχική σελίδα αναζήτησης του είναι λίγο περίεργο δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη πολλοί τρόποι για να αναζητήσεις και να τρέξεις μια εφαρμογή.

Το εικονίδιο εμφανίζεται δίπλα στο εκκινητή εφαρμογών, με ένα άγγιγμα ανοίγει πρώτα μια ένδειξη φόρτωσης στο κέντρο της οθόνης. Στο παρασκήνιο, εμφανίζεται η διεύθυνση URL για να αναζητήσετε και να εκτελέσετε τις εφαρμογες Android ποτέ έχετε εγκατεστημένες.

Όποιος επισκεφτεί τη διεύθυνση Google.com σε σταθερούς υπολογιστές θα του εμφανίσει απλώς μια σελίδα πληροφοριών για τον Google assistant στα κινητά.

Μετά από ένα δευτερόλεπτο, ο βοηθός της Google ενεργοποιεί και τη δυνατότητα φωνητικής εντολής  ακόμα και αν η έχει οριστεί ως προεπιλογή η εισαγωγή από τον πληκτρολογιο.

Μπορείτε να τον ενεργοποιήσετε επίσης κρατωντας πατημένο το κουμπί Home στα κινητά.

https://9to5google.com/wp-content/uploads/sites/4/2019/02/google-assistant-shortcut-search-homepage-1.png

Για ορισμένους χρήστες, το Google Assistant δεν εμφανίζεται απευθείας στην αρχική σελίδα, αλλά εμφανίζεται στο πρόγραμμα εκκίνησης εφαρμογών web (web app launcher) ως νέα συντόμευση. Στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι το δεύτερο εικονίδιο στο πλέγμα μετά τις ρυθμίσεις λογαριασμού.

Το πρόγραμμα εκκίνησης εφαρμογών είναι προσαρμόσιμο, με τους χρήστες να μπορούν να οργανώσουν την διάταξη των εικονιδίων, των εφαρμογών και των υπηρεσιών. Ωστόσο, η συντόμευση του Βοηθού δεν εμφανίζεται στη σελίδα web στους επιτραπέζιους υπολογιστές παρά μόνο σε κινητά. Αυτή η συγκεκριμένη προσθήκη εμφανίζεται ακόμα και όταν δεν είστε συνδεδεμένοι στο Internet .

Το εικονίδιο του Βοηθού στην αρχική σελίδα του Search είναι αρκετά εντυπωσιακό και αμέσως τραβάει την προσοχή σας. Η Google πιθανώς το προσέθεσε για να υπενθυμίσει στους χρήστες ότι ο Βοηθός είναι πάντα διαθέσιμος σε όποια αναζήτηση κι αν κάνετε.

Εν τω μεταξύ, αυτή η συντόμευση έρχεται μετά την απόφαση της Google να καταργήσει το Widget ειδοποιήσεων πάνω στην μπάρα Google στην επάνω δεξιά γωνία σε κάθε υπηρεσίας του ιστού. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο Google assistan θα πάρει τη θέση του μια μέρα.

Geo S. Metallidis

Πηγή https://9to5google.com/2019/02/07/google-assistant-search-homepage-shortcut/

Σχετικά άρθρα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*