Προτελευταίοι στη χρήση Internet εντός ΕΕ οι Έλληνες

IoT (Internet of Things) concept.

Στην προτελευταία θέση έρχεται η Ελλάδα σε ότι αφορά το ποσοστό του πληθυσμού που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο.

Κάτι τέτοιο σημειώνει στην τελευταία έρευνά της η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, τονίζοντας ακόμη ότι το 72% των πολιτών της Ελλάδας χρησιμοποίησε Internet τους προηγούμενους 3 μήνες.

Ακόμη και αυτό το ποσοστό είναι χαμηλότερο από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φτάνει το 85%.

Κάτω από την Ελλάδα βρίσκεται μόνο η Ρουμανία με 71%, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Δανία με ποσοστό που αγγίζει το εξωπραγματικό 98%!

Όπως δείχνει η έρευνα της Eurostat, τι 73% των Ευρωπαίων πολιτών χρησιμοποιεί το internet για να στέλνει και να λαμβάνει emails, το 42% για να πραγματοποιεί κλήσεις και βιντεοκλήσεις, το 56% για να έχει πρόσβαση στα social media, το 70% για να βρίσκει πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες και το 54% για να κάνει online πληρωμές μέσω internet banking.

Επίσης, το 17% για να κλείσει κάποιο ραντεβού με επαγγελματία, το 52% για να αναζητήσει πληροφορίες για θέματα υγείας, το 29% για να παίξει ή να κατεβάσει κάποιο game, το 48% για να ακούσει κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό και το 36% για να δει τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Όσον αφορά στους Έλληνες, το 65% δήλωσε πως χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να βρει πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες, το 54% για να στείλει και να λάβει e-mails, το 53% για να μπει στα social media και το 43% για να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με θέματα υγείας.

Πηγή https://www.enternity.gr/

Σχετικά άρθρα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*