Κυκλοφόρησαν τα Linux Netrunner 19.01 «Blackbird»

Το «Πουλί» προσγειώθηκε…

Μετά από μια κουραστική περίοδο διακοπών, η ομάδα Netrunner είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την άμεση διαθεσιμότητα του Netrunner 19.01 Blackbird – ISO 64bit.

Ακολουθούν οι κύριες ενημερώσεις όπως στο τεστάρισμα του Debian :

KDE Plasma 5.14.3
Πλαίσια του KDE 5.51
Εφαρμογές του KDE 18.08
Qt 5.11.3
Linux Kernel 4.19.0 ~ 1
Firefox Quantum 64.0
Thunderbird 60.3
και πολλά άλλα…

Με νέα αίσθηση και εμφάνιση

Σε αυτήν την χρονική περίοδο, σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε κάτι πιο ζωντανό και πολύχρωμο για να φωτίσει τις ημέρες μας.
Έτσι, αντί να συνεχίζαμε με λεγόμενο «υλιστικο look», σκεφτήκαμε κάτι διαφορετικό.

Πίσω στα μαύρα

Το Blackbird φέρει ένα νέο Look and Feel Θέμα που ονομάζεται «Netrunner Black» που βασίζεται σε ένα σκοτεινό, αλλά όχι πολύ σκληρό σε αντίθεση οπτικά θέμα .
Χρησιμοποιώντας τον μηχανή Kvantum Theme μαζί με το Alpha-Black Plasma Theme έχουμε ένα 3D σχεδιασμό.
Για όσους προτιμούν την κλασσική εμφάνιση, η επιστροφή στο γνωστό LNF είναι ένα κλικ με τρία κουμπιά και επεξηγείται στην ενότητα «Συμβουλές» στην τρέχουσα ενότητα Readme.

Λαμπερό Hot-Corner

Η μετακίνηση του ποντικιού στην κάτω δεξιά γωνία ενεργοποιεί τώρα εμφανώς τη λειτουργία «Ελαχιστοποίηση όλων των Windows και εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας».

Webapps

19.01 φέρνει την προσθήκη webapps. Αυτές τις συνδέσεις με δημοφιλείς ιστότοπους που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν αναζητώντας τους μέσω του ALT-SPACE ή προσθέτοντας τους ως εκκινητες από το μενού. Για παράδειγμα, δοκιμάστε τον γαντσο για την εκκίνηση του Hooktube.

Opendesktop.org

Άλλη μια από τις τοποθεσίες webapp είναι το Opendesktop.org. Έρχεται με το προεγκατεστημένο πακέτο ocs-url που συνδέει το ocs: // url στον Firefox. Με αυτό μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα στο store.kde.org και να εγκαταστήσετε τα περισσότερα πράγματα απευθείας μέσω του «Εγκατάσταση» κουμπί αντί για απλά λήψη.

Πρόσθετο ενσωμάτωσης πλάσματος

Ο Firefox σε αυτή την έκδοση έρχεται με το πρόσθετο Plasma-Integration που είναι προεγκατεστημένο. Προσθέτει οπτική ανατροφοδότηση για τη λήψη στοιχείων στη γραμμή εργασιών καθώς και για τον έλεγχο των μέσων μέσα από το Plasma.

Εφαρμογές GTK με αντίστοιχα παράθυρα

Όπως συμβαίνει και με την Rolling, οι εφαρμογές GTK χρησιμοποιούν τώρα το Kwin που ενσωματώνουν όμορφα το υπόλοιπο περιβάλλον εργασίας Plasma.

Κρίτα 4.1.1

Το Krita πλέον στην έκδοση 4.χ με κάποιες ωραίες προσθήκες και χαρακτηριστικά σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση.

Ενιαίες Ρυθμίσεις – Τυποποιήσεις Plasma

Χρησιμοποιώντας τη διάταξη της πλαϊνής γραμμής, όλες οι ενότητες του KCM που σχετίζονται με το UI βρίσκονται τώρα στο κύριο τμήμα με τίτλο «Plasma Tweaks».

Μπορείτε να βρείτε το τελευταίο Netrunner 19.01 ISO από τη σελίδα λήψης εδώ.

Ελπίζουμε να το απολαύσετε και να μοιραστείτε τα σχόλιά σας στα νέα μας φόρουμ .

Netrunner. Com

Σχετικά άρθρα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*