Η HP παρουσιάζει τον πρώτο mini σταθμό εργασίας HP Z2 Mini

hp_zmini_q1fy17_gallery_zoom1_new

Η HP παρουσίασε στο Autodesk University το πρώτο mini σταθμό εργασίας HP Z2 Mini σχεδιασμένο για χρήστες CAD και άλλων απαιτητικών προγραμμάτων.

Ο νέος κομψός σταθμός εργασίας HP Z2 Mini προσφέρει επαναστατική ισχύ και ευελιξία. Με ύψος μόλις 5,8 εκατοστά είναι 90% μικρότερος από έναν παραδοσιακό πύργο επαγγελματικής χρήσης. Με αυτό το προϊόν, η HP επιδιώκει να επεκτείνει την ηγετική της θέση στον τομέα των σταθμών εργασίας, εισάγοντας μία νέα κατηγορία που προσφέρει εξαιρετική απόδοση, κομψότητα και αποτελεσματικότητα.

Συνεχίζοντας την επιτυχία του HP Z240 SFF, ο Z2 Mini της HP είναι δύο φορές πιο ισχυρός από οποιοδήποτε άλλο mini υπολογιστή της αγοράς σήμερα και έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει έξι οθόνες εκτός της συσκευής. Ο HP Z2 Mini σχεδιάστηκε για τους εκατομμύρια χρήστες CAD που απαιτούν μικρότερο hardware χωρίς να διακυβεύονται ο ήχος, η απόδοση και η αξιοπιστία.

hp-z2-mini

Μικρότερος από ένα φλιτζάνι espresso σε ύψος, ο νέος HP Z2 Mini δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να σχεδιάζουν οτιδήποτε, από ηλεκτρονικά τελευταίας τεχνολογίας μέχρι κτίρια σπιτιών και γραφείων. Ο σταθμός εργασίας είναι εξοπλισμένος με επόμενης γενιάς επεξεργαστές Intel Xeon, επαγγελματικά γραφικά NVIDIA ενώ διαθέτει την μονάδα HP Z Turbo για γρήγορο χειρισμό μεγάλων αρχείων.

hp-z2-mini_24n-display_proddev_screen_r-copy

Ο HP Z2 Mini είναι σχεδιασμένος για το γραφείο του μέλλοντος

Καθώς στα γραφεία υπάρχει περιορισμός χώρου, η ανάγκη για μικρότερους σταθμούς εργασίας όπως ο HP Z2 Mini είναι ακόμη μεγαλύτερη. Το απίστευτα μικρό του μέγεθος ιδιαίτερα θυμίζει περισσότερο ένα super υπολογιστή από το μέλλον παρά ένα σημερινό PC. Χάρη στο οκταγωνικό σχήμα του, ο HP Z2 Mini διαθέτει την πιο κομψή σχεδίαση από όλους τους σταθμούς εργασίας της HP εδώ και 35 χρόνια, ενώ ενσωματώνει το DNA της σειράς Z της εταιρείας καθώς διαθέτει εκτεταμένη πιστοποίηση ISV και έχει δοκιμαστεί για λειτουργία διάρκειας 368.000 ωρών.

Ο εξαιρετικά μικρός και κομψός σταθμός εργασίας προσφέρει στους χρήστες πολλαπλές επιλογές χρήσης: πάνω/κάτω στο γραφείο, πίσω από μία οθόνη HP Z, ή πάνω σε ένα τοίχο. Οι μηχανικοί της HP δημιούργησαν custom designed ανεμιστήρες και ένα σχεδόν αθόρυβο ψυκτικό σύστημα (63% λιγότερος θόρυβος συγκριτικά με ένα επαγγελματικό mini PC της HP).

Νέα παραβίαση στους λογαριασμούς χρηστών της αποκάλυψε η Yahoo

yahoogmail

H Yahoo αποκάλυψε ότι hackers έκλεψαν τα στοιχεία ενός δισεκατομμυρίου χρηστών της τον Αύγουστο του 2013. 

Αυτή η δεύτερη παραβίαση ασφαλείας που ανακοίνωσε η Yahoo εκτιμάται ότι δεν έχει σχέση με μία ακόμη μαζική κλοπή προσωπικών δεδομένων από τους λογαριασμούς των χρηστών της που είχε ανακοινώσει η εταιρεία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τη Yahoo, η παραβίαση ασφαλείας είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή ευαίσθητων δεδομένων των χρηστών, όπως είναι το όνομα, η διεύθυνση email, o τηλεφωνικός αριθμός, η ημερομηνία γεννήσεων, κωδικοί ασφαλείας και οι ερωταπαντήσεις ασφαλείας.

Η Yahoo σπεύδει να τονίσει ότι δεν έχουν επηρεαστεί άλλα ευαίσθητα στοιχεία, όπως είναι οι τραπεζικές πληροφορίες και στοιχεία ηλεκτρονικών πληρωμών. Η Yahoo, για κακή της τύχη, ανακάλυψε ότι το κενό ασφαλείας που είχε εντοπιστεί το 2014, συνεχίζει να μπορεί να αντλεί δεδομένα από τους λογαριασμούς των χρηστών του. Για το λόγο αυτό, η Yahoo ενημερώνει όλους τους χρήστες της να κάνουν έναν έλεγχο και μία αλλαγή στα passwords που χρησιμοποιούν για την είσοδο στις υπηρεσίες της.

Οι αποκαλύψεις της Yahoo είχαν ως φυσικό αποτέλεσμα και την πτώση της αξίας της μετοχής της, η οποία μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχε χάσει το 2.5% της αξίας της στην αμερικανική χρηματαγορά.

Υποστήριξη βίντεο και εικόνων 360 μοιρών από το WordPres

To WordPress, μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες blogging ξεκινά να υποστηρίζει βίντεο και φωτογραφίες 360 μοιρών. 

Τις εικόνες και τα βίντεο 360 μοιρών στο WordPress θα μπορεί κανείς να τα δει στο desktop, σε mobile συσκευές, αλλά και μέσα από ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας. Είναι προφανές ότι η εμπειρία θέασης του περιεχομένου αυτού δεν θα είναι η ίδια ανάλογα με τη συσκευή από την οποία το βλέπει κανείς.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση του desktop, θα πρέπει να γίνει κλικ πάνω στην εικόνα για να την εξερευνήσει σε όλη της την έκταση ο χρήστης. Με ένα κράνος VR, αντίστοιχα, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο θεατής είναι να στρέψει το κεφάλι του και η εικόνα ή το βίντεο θα ανταποκριθεί.

vr-world-wordpress

Στην περίπτωση ενός smartphone ή μίας mobile συσκευής, η εικόνα θα μπορεί να ανταποκριθεί στις εντολές που δίνει το γυροσκόπιο, το οποίο αντιλαμβάνεται την κίνηση του πλαισίου της συσκευής. Εάν το smartphone είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα κράνος VR, τότε η εμπειρία θα είναι όμοια με όλες τις άλλες εφαρμογές Virtual Reality, όπου ρόλο θα παίζει το πού έχει στραμμένο το κεφάλι του ο χρήστης.

Το WordPress βασίζεται στο εργαλείο ανοιχτού λογισμικού WebVR για να δώσει στους browsers τη δυνατότητα να προβάλλουν το περιεχόμενο 360 μοιρών. Το σημαντικό είναι ότι σε sites του WordPress μπαίνουν κάθε μήνα περισσότεροι από 409 εκατομμύρια viewers, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα δώσει ιδιαίτερη ώθηση στο πεδίο του περιεχομένου Virtual Reality.

Microsoft: Περισσότερο ικανή η Cortana για το Android και το iOS

H Cortana για το Android και το iOS αλλάζει σε σχεδιασμό και αποκτά πιο χρηστικό χαρακτήρα σε όλες τις εκδοχές της. 

Η ανανεωμένη εικόνα της Cortana είναι πιο εύκολη στη χρήση, ενώ η απλότητα διέπει όλες τις λειτουργίες της, για να μπορεί να αλληλεπιδρά με άνεση κανείς μαζί της. Μαζί με την ανανεωμένη έκδοση, η Cortana θα ξεκινήσει να είναι διαθέσιμη και στη Μεγάλη Βρετανία εκτός από τις ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη αλλαγή στο interface της εφαρμογής της Cortana για το iOS και το Android αφορά στην εισαγωγή ενός κεντρικού πλήκτρου από το οποίο μπορεί κανείς να δει όλες τις βασικές επιλογές του μενού.

Η Cortana θέλει να γίνει ο απόλυτος ψηφιακός βοηθός του κάθε χρήστη, συγκεντρώνοντας σε ένα σημείο όλες τις βασικές υποχρεώσεις, υπενθυμίσεις, καταγραφές στην ατζέντα που έχει ανάγκη να θυμάται ο κάθε χρήστης, ενώ με απλές εντολές θα μπορεί να διαμορφώνει το τελικό του πρόγραμμα κάθε ημέρα. Η Microsoft σημειώνει ότι η ανανεωμένη εφαρμογή της Cortana δεν έχει απλώς διαφορετικό σχεδιασμό, καθώς είναι πιο γρήγορη κάτω από όλες τις συνθήκες χρήσης.

Στο Android, μία φωνητική εντολή “Hey Cortana” είναι αρκετή για να ενεργοποιηθεί ο ψηφιακός βοηθός της Microsoft και να αλληλεπιδράσει κανείς μαζί της.